Rozmowa z Małgorzatą Grzybek, menedżerem Villi Aromat we Włoszczowie
22 kwietnia, o godzinie 19, w sali bankietowej Villi Aromat przy Stolbudzie odbędzie się Uroczysta Kolacja Charytatywna. To pierwsza taka impreza organizowana przez Villę. Skąd taki pomysł?
- Pomysł narodził się zupełnie spontanicznie, podczas rozmowy z zastępcą menedżera Sylwią Oracz oraz szefem kuchni Pawłem Wójcikiem. Początkowo chcieliśmy zorganizować tylko kolację degustacyjną, ale potem zdecydowaliśmy, że dużo lepszym rozwiązaniem byłoby połączenie tego typu wydarzenia z celem charytatywnym. I tak też zrobiliśmy. Po konsultacji z Fundacją Jesteśmy Blisko ustaliliśmy, że całkowity dochód z kolacji przeznaczymy na rehabilitację i leczenie pięcioletniego Bartoszka z Włoszczowy, którym opiekuje się rodzina zastępcza.
Jakie dania będą serwowane na kolacji?
- Będzie siedem wykwintnych dań, przyrządzonych przez mistrzów kuchni, którzy gotują w najbardziej prestiżowych hotelach w całej Polsce, a zostali zaproszeni do Włoszczowy przez szefa kuchni Villi Aromat. Podamy dwie przystawki, zupę, dwa dania gorące oraz dwa desery. W menu na pewno znajdą się ryby, owoce morza oraz dziczyzna.
Będzie też coś dla ducha?
- Oczywiście. To będzie wieczór pełen atrakcji. W ramach imprezy, oprócz wybornej kolacji, odbędzie się także aukcja charytatywna oraz pokaz mody. Dodatkowo gościom umili czas zespół BackStage oraz duet Marta Solecka i Dominik Kaliszewski. Imprezę poprowadzi Paweł Solarz z Radia Kielce. Na koniec zaprosimy wszystkich na dyskotekę z didżejem Helionem. Przewidywany czas trwania kolacji to około pięć godzin.
Ile będzie kosztować taka przyjemność?
- Koszt biletu to 120 złotych od osoby. Bilety można nabyć w recepcji hotelu Villa Aromat. Dodatkowo dla wszystkich uczestników imprezy nocleg z 22 na 23 kwietnia w hotelu będzie gratis!
Myśli Pani, że będą chętni?
- Jestem przekonana, że tak. Już teraz sporo osób dopytuje się o szczegóły. Na pewno wśród lokalnej społeczności znajdzie się wielu chętnych, którzy zechcą pomóc i wesprą nasz szczytny cel. Mamy nadzieję, że tak jak mówi przysłowie, trafimy „przez żołądek do serca” naszych gości. Naszym marzeniem jest także, żeby tego typu wydarzenie odbywało się u nas co najmniej dwa razy w roku.
Dziękuję za rozmowę
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?